Inici 9 COVID-19 9 Informació sanitària i organitzativa 9 Representants de FECASARM i de FEFAC es reuneixen amb Albert Batlle i la directora de l’Agència de Salut Pública de Barcelona

Representants de FECASARM i de FEFAC es reuneixen amb Albert Batlle i la directora de l’Agència de Salut Pública de Barcelona

26 ag., 2021 | Informació sanitària i organitzativa, COVID-19, Actualitat, Notes de premsa, Empresarials, FEFAC, AFB, AFET, Implicació social, AFELL, AGFE, Sanitària

  • La FECASARM i la patronal farmacèutica han informat l’ajuntament respecte a la possibilitat de crear espais de molt baix risc de transmissió de la covid a partir de l’oferta d’oci nocturn legal
  • L’estratègia proposada implica realitzar cribratges massius utilitzant com a reclam l’oci nocturn legal i detectar asimptomàtics positius responent així a la manca d’alternatives controlades i segures als botellots.

Barcelona, 25 d’agost de 2021. Aquest matí ha tingut lloc a l’Ajuntament de Barcelona una reunió entre la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM), el tinent d’alcaldia de seguretat de l’Ajuntament, Albert Batlle, l’assessora de la tinència d’alcaldia, Gemma Garcia, i la directora de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Carme Borrell. Per part de la FECASARM hi han assistit el seu president i el seu secretari general.

També ha assistit a la mateixa Antoni Torres, president de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) i, en el marc d’aquesta, s’han tractat múltiples aspectes lligats a l’oci nocturn segur, les necessitats de reactivar amb seguretat un sector molt castigat pels tancaments, d’interrelació social de la joventut per salut mental i sobre la col·laboració i seguretat que les farmàcies hi poden aportar en la lluita comuna de tota la societat contra la pandèmia de la forma més eficient.

Les patronals han informat al consistori respecte de la proposta, recentment presentada al Departament de Salut, que fa temps que porten treballant conjuntament, amb l’objectiu de reactivar d’una manera segura l’oferta legal d’oci nocturn.

La proposta presentada implica modificar el protocol d’accés als locals

Aquesta proposta Implica modificar el protocol d’accés als espais d’oci, sotmetent el seu dret d’admissió a mostrar l’acreditació com a persona de molt baix risc de contagi en el moment de l’accés, respectant sempre la privacitat de les dades tant personals com de salut del ciutadà.

Tal com ha explicat Antoni Torres, president de la FEFAC, “el farmacèutic acredita l’identificació de la persona en el seu mòbil i la documentació que el ciutadà disposa respecte a la covid, com tenir la pauta complerta de la vacunació o bé haver superat la malaltia els mesos anteriors, o bé resultat negatiu de test d’antígens realitzat les farmàcies o a “hospitality zones” acreditades i acordades amb el Departament de Salut. Els temps de validesa de cada document o prova, el determinarà el Departament de Salut. Tota l’informació es vehicularà i gestionarà per l’aplicació Liberty Pass, que compleix amb els requisits marcats pel tribunal suprem quant a protecció de dades dels usuaris”.

Tal com ha explicat Joaquim Boadas, secretari general de la FECASARM, “aquesta proposta permet aprofitar com a reclam la possibilitat d’accedir als locals legals, per cribrar a una població generalment asimptomàtica i amb el més baix percentatge de vacunació actualment, així com d’informar-los de l’importància i comoditat de vacunar-se, motiu pel qual ens seguim considerant part de la solució i no el problema, ja que el problema ho són els botellots i les festes il·legals”.

Albert Batlle ha reconegut el greu problema dels botellots a Barcelona

Albert Batlle ha informat sobre el greu problema per la salut que impliquen els botellots a Barcelona. Així mateix ha manifestat la seva preferència perquè la gent es trobi en espais legals i, per tant, controlats, que no en els que no hi ha cap mesura de control ni mesura sanitària ni seguretat.

Per la seva part, la directora de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Carme Borrell, tot i que s’ha mostrat una mica escèptica amb la reobertura dels locals d’oci nocturn, ha reconegut que amb mesures de seguretat i protocols d’accés són molt més segurs que els botellots. En qualsevol cas, ambdós dirigents s’han compromès a fer les gestions corresponents per l’estudi i valoració de la proposta, com el fet que la darrera decisió la tindrà el Departament de Salut de la Generalitat.

Per a més informació us podeu adreçar als telèfons 647.494.306 o 670.703.370

0 Comments

Submit a Comment