Resposta de Salvador Illa a la carta de FEFAC i PIMEC expressant la necessitat de tenir en compte els professionals sanitaris de les farmàcies en la planificació del procés de vacunació contra la Covid-19

El passat 30 de desembre vàrem adreçar, a través del president de PIMEC, Josep González, una carta al Ministre de Sanitat, Salvador Illa, expressant el posicionament de FEFAC en relació amb la necessitat de tenir en compte els professionals sanitaris de les farmàcies en la planificació del procés de vacunació contra la Covid-19, atès el seu paper com a professionals sanitaris de les farmàcies que es troben a primera línia en l’atenció sanitària als ciutadans.

Hem rebut ja la carta de resposta, en la qual el Ministre de Sanitat assenyala que són plenament coneixedors dels riscos d’exposició dels professionals sanitaris de les farmàcies, alhora que ens remet al document que estableix l’estratègia de vacunació a Espanya i ens demana que donem trasllat a tots els farmacèutics i professionals dels equips de les oficines de farmàcia del seu reconeixement pel sentit de responsabilitat i per la feina desenvolupada durant la campanya.

Us traslladem, doncs, aquest reconeixement del Ministeri i expressem la voluntat de FEFAC de continuar amb la nostra interlocució a tots nivells per tal de defensar els interessos de l’oficina de farmàcia i els seus professionals.

Vacunació farmacèutics comunitaris i equip de la farmàcia

Aquesta tarda, segons ha comunicat el COFB, Salut Pública ha confirmat situar la vacunació dels farmacèutics comunitaris i personal de la farmàcia en el grup de priorització 2.2, professionals sanitaris assistencials en contacte amb pacients.

Aquest grup anirà després dels de professionals d’UCIS, hospitals i atenció primària. La previsió de Salut Pública és tenir als professionals sanitaris assistencials vacunats el primer trimestre, però dependrà de la disponibilitat de les vacunes per poder complir aquesta previsió.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank