El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va lliurar ahir al vespre la Medalla d’Or de la Generalitat. Els guardonats van ser la il·lustradora Roser Capdevila. També el mecenes i empresari farmacèutic Antoni Vila Casas, dels quals ha destacat que “són un exemple de com es construeix la nació”.

Aragonès va posar de relleu “la seva capacitat d’oferir-nos elements que empoderen la ciutadania i ens cohesionen com societat,”. “Ens permeten arribar arreu, arribar a tothom i ajudar a entendre el país sencer”, va afegir. “Un país que vol ser lliure, mai pot deixar de construir nació”, va concloure.

El cap de l’Executiu ha destacat “la vitalitat, l’energia i la creativitat” de Roser Capdevila, que ha creat “un imaginari col·lectiu en llengua catalana, que hem de reivindicar i revitalitzar per seguir fent avançar l’ús social del català”. D’Antoni Vila Casas ha subratllat que “el món de l’art contemporani català no s’entén sense la seva tasca”. I ha afirmat que “tota cultura amb voluntat de ser necessita la visió, el compromís i la sensibilitat d’Antoni Vila i Casas”.

Pere Aragonès va fer notar que “són i seran font d’inspiració per a les generacions presents i futures, pels valors i els compromisos compartits, que representen el que és avui Catalunya”.

El president Aragonès lliura la medalla d'or de la Generalitat a Roser Capdevila

La Medalla d’Or

Màxima distinció honorífica que atorga la Generalitat de Catalunya. Es va crear l’any 1978 per distingir aquelles persones que han prestat serveis eminents i extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic.

Els guardonats

El Govern va acordar el passat 26 de juliol atorgar la Medalla a Roser Capdevila perhonorar la trajectòria de la il·lustradora catalana, coneguda internacionalment pels personatges de Les Tres Bessones.

A Antoni Vila Casas pel seu compromís amb el país i la seva capacitat catalitzadora de la riquesa artística de Catalunya.

L’obra de Roser Capdevila ha estat traduïda a 35 llengües i la sèrie de dibuixos animats de les populars germanes s’ha emès a 158 països. És un exemple de l’èxit que es pot assolir amb l’audiovisual català i un referent en l’àmbit. 

Antoni Vila Casas, amb la creació d’una xarxa d’espais museístics en diversos punts de la geografia catalana, ha aconseguit apropar l’art contemporani a la ciutadania. 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank