El Departament de Salut ha presentat els dispositius assistencials per fer front a l’augment de l’atenció sanitària durant l’hivern i alhora ha fet una crida a la prevenció per tal que la població es protegeixi de les malalties relacionades amb les baixes temperatures, coincidint amb l’inici de la campanya de vacunació contra la grip.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha destacat que “a l’hivern, el gran impacte assistencial no és només la grip, sinó que va molt més enllà amb malalties com la bronquiolitis o altres de víriques i infeccioses”. També ha subratllat que “des Salut ens mobilitzem per fer front a aquest impacte des del punt de vista assistencial i de salut pública”.

Campanya de vacunació contra la grip

Aquest any, l’Agència de Salut Pública de Catalunya vol millorar la cobertura de vacunació en persones més grans de 60 anys, apropant-se al 60%, i en persones amb problemes de salut crònics i condicions de risc. Alhora vol aconseguir un salt qualitatiu en la cobertura de la vacunació dels professionals sanitaris i en dones embarassades.

La campanya de vacunació contra la grip també s’adreça als cuidadors, a les persones internades en residències de gent gran o centres sociosanitaris; a professionals com policies, bombers, personal de protecció civil o bé que treballen en emergències sanitàries o en institucions penitenciàries, entre d’altres.

1.220.000 dosis de vacunes

El Departament ha adquirit 1.220.000 dosis de vacunes que estaran disponibles a tots els Centre d’Atenció Primària i centres vacunals. L’objectiu és prevenir la grip i evitar les complicacions i la mortalitat associada a aquesta malaltia.

El període òptim de vacunació és des del 28 d’octubre  fins el 15 de desembre, 15 dies abans que la grip arribi al llindar epidèmic. Aquest any el llindar epidèmic se situa als 98,1 casos per 100.000 habitants. Tot i això, les dosis estaran disponibles durant tota la temporada de grip.

Els virus de la grip canvien d’any en any, per la qual cosa s’han d’actualitzar anualment les vacunes contra la grip per incloure els virus que probablement circulin  durant la temporada.

Font d’informació: Departament de Salut.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank