Alba Vergés, consellera de Salut. @Generalitat de Catalunya.

En la seva compareixença al Parlament, la consellera ha carregat contra l’executiu espanyol i l’ha acusat de “voler ofegar aquell que té responsabilitats” però no disposa de la clau de la caixa

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha insistit al Parlament que Salut no aplicarà el pla d’ajust en la despesa sanitària que demana el govern espanyol. “No retallarem” va afirmar el 19 de setembre durant la compareixença a la comissió de salut, on va carregar contra l’executiu en funcions de Pedro Sánchez. “Denunciem l’abús de voler escanyar, de voler ofegar, aquell que té responsabilitats” però no disposa de la clau de la caixa del finançament.

Vergés va indicar que, malgrat aquest infrafinançament que pateix Catalunya, el sistema sanitari públic fa front a un augment d’activitat a tots els nivells: des de les visites espontànies a l’atenció primària, les urgències hospitalàries o l’increment de proves i de visites a especialistes, entre d’altres.

“Estem en els màxims històrics d’inversió en salut. Sobrepassem els 10.400 milions d’euros i hem augmentat totes les partides” va dir la consellera, que va recordar també que un 38% del pressupost de la Generalitat es destina al Departament de Salut.

Fòrum de Diàleg Professional

Vergés va anunciar que el 4 de novembre es presentaran les conclusions del Fòrum de Diàleg Professional, on s’ha treballat per identificar els reptes de present i de futur del sistema sanitari i dels professionals i en el qual FEFAC també hi ha participat, juntament amb altres entitats del sector sanitari.

Font d’informació: Departament de Salut.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank