La Comissió Permament de Farmàcia del Consell Interterritorial del SNS va aprovar el passat 11 d’abril el document “Pla d’acció per fomentar la utilització dels medicaments reguladors del mercat del Sistema Nacional de Salut: medicaments biosimilars i medicaments genèrics”, en el qual recull una sèrie de mesures d’acció entre les quals s’inclou “introduir un mecanisme de devolució dels descomptes de les oficines de farmàcia”. Així ho recull Correo Farmacéutico en una notícia publicada el 28 de maig.

El document, al qual ha tingut accés Correo Farmacéutico, explica que l’actual regulació permet llibertat de descomptes per part dels laboratoris a les farmàcies. Concretament, s’estableix que “els descomptes podran efectuar-se per als medicaments finançats amb càrrec al SNS, sempre que es porti un registre mensual de tals descomptes en les empreses titulars dels mateixos i en les entitats de distribució, interconnectant telemàticament amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat”. (Article 4.6 de la Llei de Garanties i Ús Racional del Medicament).

“Aquests descomptes són sobre el PVL, de manera que el nivell de PVP i de reemborsament queda inalterat. Per això, es proposa la realització d’una modificació normativa que tingui eficàcia sobre l’articulació d’un mecanisme de devolució dels descomptes de les oficines de farmàcia al SNS”, explica el text.

Altres mesures que afecten a les farmàcies

A la notícia, Correo Farmacéutico, que ha conegut en exclusiva aquesta informació, explica una altra sèrie de mesures que també afectaran directament a les farmàcies com són la prescripció per principi actiu de tots els medicaments excepte els no substituïbles; la substitució de biològics per biosimilars; l’agilitació de l’entrada de genèrics i biosimilars en el mercat, així com la fixació de preus baixos dins de les agrupacions dels preus de referència que seran les presentacions que el farmacèutic estarà obligat a dispensar.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank