El 16 de desembre es va reunir el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, format pel Ministeri de Sanitat i els màxims responsables de salut de les comunitats autònomes

Us informem del posicionament d’aquest òrgan en relació amb les proves de detecció ràpida d’anticossos per immunocromatografia.

Tal com estableix el Ministeri de Sanitat en la Nota de premsa emesa:

“Un altre dels temes tractats avui al Consell Interterritorial és el de les proves de detecció ràpida d’anticossos per immunocromatografia, els test d’autodiagnòstic. Aquest òrgan ha acordat recomanar als / les professionals dels serveis de salut (metges i odontòlegs) la no prescripció de les mateixes i dur a terme totes les accions de comunicació i conscienciació que resultin necessàries per informar clarament a la ciutadania de la naturalesa i les limitacions de les esmentades proves i dels riscos per a la salut d’una incorrecta interpretació dels seus resultats.

La Ponència d’Alertes, Plans de Preparació i Resposta dependent de la Comissió de Salut Pública va adoptar ahir per unanimitat un posicionament comú davant la seva comercialització per a l’autodiagnòstic d’infecció per SARS-CoV-2 (COVID-19). Entre altres conclusions, l’esmentada Ponència va establir que aquestes proves no estan indicades per a diagnosticar i per tant no han de ser utilitzades amb aquesta finalitat ni en persones amb símptomes ni en individus asimptomàtics.

En particular, la Ponència assenyala que aquestes tenen, a més, un rendiment menor que les tècniques que es realitzen en els laboratoris amb sang obtinguda per venopunció. En conseqüència, la Ponència va acordar que en l’Estratègia de Detecció Precoç, Vigilància i Control de COVID-19 no s’incloguessin com a prova vàlida per al diagnòstic d’aquesta infecció, indicant que les autoritats de Salut Pública no valoraran ni tindran en compte cap resultat obtingut mitjançant aquestes proves.”

 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank