Els preus de més de 16.000 presentacions de medicaments seran revisats

El Boletín Oficial del Estado (BOE) ha publicat avui l’Ordre del Ministeri de Sanitat per la qual es procedeix a l’actualització en 2019 del sistema de preus de referència dels medicaments.

L’estalvi que s’obtindrà amb aquesta ordre és de 118,49 milions d’euros: 79,44 milions en medicaments de dispensació hospitalària i 39,05 milions d’euros en medicaments dispensats en oficines de farmàcia, dels quals 5,31 milions repercutiran directament en la ciutadania.

Aplicació dels nous preus de referència

En primer lloc, els laboratoris subministraran els medicaments al seu nou preu industrial de referència a partir de demà, 20 de setembre de 2019. En segon lloc, els distribuïdors, per la seva part, mantindran el preu de venda del distribuïdor anterior a aquesta reducció durant un termini de vint dies naturals.

Les farmàcies dispensaran al preu de venda al públic anterior a aquesta reducció fins al 31 d’octubre de 2019. Finalment, es liquidaran amb els nous preus les facturacions de receptes oficials al SNS, incloses les corresponents mutualitats de funcionaris, tancades a partir de l’1 de novembre.

Actualització anual dels conjuts i preus de referència

Aquesta ordre crea 18 nous conjunts de presentacions de medicaments que es dispensen en oficines de farmàcia i 16 conjunts de presentacions de medicaments d’àmbit hospitalari.

També revisa els preus de referència dels conjunts ja existents: 419 de medicaments dispensables en oficines de farmàcia i 207 d’àmbit hospitalari. Igualment, suprimeix 22 conjunts de presentacions de medicaments: 11 en farmàcia i 11 en hospital.

En total, han estat revisats els preus de 16.454 presentacions de medicaments. D’elles, 13.469 són dispensables en farmàcia i, 2.985 en hospital.

Fonts d’informació: Ministeri de Sanitat

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank