Sanitat portarà la Vareniclina a la comissió interministerial de preus, que se celebra avui dilluns

El Sistema Nacional de Salut inclourà per primer cop un medicament per deixar de fumar, que podrà ser receptat després d’un protocol en els centres d’assistència primària. Sanitat calcula que es podran beneficiar unes 70.000 persones.

Així ho ha avançat la ministra de Sanitat en funcions, María Luisa Carcedo, que aquesta setmana ha assistit a la cimera sobre sanitat universal i clima que s’ha celebrat en el marc de la 74 sessió de l’Assemblea General de l’ONU.

Fins ara, només Navarra havia subvencionat tractaments de deshabituació de tabaquisme, i a Catalunya s’havia dut a terme un pla pilot. L’objectiu és abordar a escala nacional aquesta addicció, que provoca unes 50.000 morts anuals al país, amb la subvenció del principi actiu de la Vareniclina, la marca de referència comercial de la qual és ‘Champix’.

La ministra va detallar que el seu Ministeri portarà la Vareniclina a la pròxima comissió interministerial de preus, que se celebra avui dilluns, en l’últim pas perquè sigui possible el seu finançament com a medicament per a la deshabituació tabàquica.

El Comitè Nacional de Prevenció del Tabaquisme, que aglutina a una quarentena de societats científiques i mèdiques, porta dues dècades reclamant que el tractament de l’addicció a la nicotina formi part de la cartera de serveis d’atenció primària. Des del seu punt de vista, un tractament adequat pot multiplicar fins per 10 les possibilitats de deixar de fumar amb èxit si es compara amb l’esforç personal aïllat del fumador sense suport professional.

Font d’informació: Agències / ara.cat / RTVE

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank