És un jove, de 22 anys i de Barcelona, que havia viatjat al nord d’Itàlia i es troba aïllat a l’Hospital Clínic en estat lleu

El Departament de Salut va confirmar ahir el segon cas importat de coronavirus a Catalunya. Es tracta d’un jove, de Barcelona i de 22 anys, que havia viatjat a la ciutat italiana de Milà entre el 22 i el 25 de febrer. El noi va començar a tenir símptomes (mal de cap, mal de coll i 37,5 graus de febre) el 25 de febrer i es va desplaçar a l’Hospital Clínic, on està aïllat després de confirmar-se el diagnòstic de coronavirus.

“És un cas importat. No hi ha transmissió local, no es transmet en el nostre país”, va destacar la consellera de Salut, Alba Vergés, durant la roda de premsa celebrada ahir.  Per la seva part, el secretari de Salut Pública, Joan Guix, va explicar que en aquests moments s’estan estudiant els contactes que ha pogut mantenir el jove i que, un cop identificats, “se’ls aconsellarà l’aïllament a domicili amb una vigilància activa per part dels serveis de salut pública”. 

Evolució del primer cas de coronavirus

Guix també va indicar que “evoluciona bé” el primer cas importat de coronavirus, el d’una dona de nacionalitat italiana amb un quadre lleu i que es troba aïllada també al Clínic, l’hospital de referència per aquests casos. La dona, de 36 anys i resident a Barcelona, va viatjar a Bèrgam i Milà, a Itàlia, entre el 12 i el 22 de febrer. El passat dia 24 va presentar simptomatologia i es va adreçar a l’Hospital Clínic, on des d’aleshores està aïllada en confirmar-se que té Covid-19.

Durant la roda de premsa, la consellera de Salut, Alba Vergés, va subratllar que “el sistema de salut està preparat per detectar i tractar qualsevol cas de coronavirus, seguint els protocols, que es van actualitzant”. També va remarcar que ahir es va fer la primera reunió estratègica sobre malalties transmissibles d’alt risc. Una reunió liderada per la consellera amb representants de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, del Servei Català de la Salut, i la presència de tots els secretaris generals del Govern i dels delegats territorials. “És una estratègia de coordinació absoluta de tots els àmbits de l’administració de Catalunya”, va dir la consellera.

Finalment, la gerent  de processos integrals de salut del Servei Català de la Salut,  Assumpta Ricart, va subratllar que la millor manera de prevenir la transmissió del Covid-19 “són les mesures habituals de prevenció de contagis: rentar-se sovint les mans amb sabó; utilitzar mocadors de paper d’un sol ús i tossir tapant-se amb la part interior del colze. L’ús de mascaretes de protecció no té sentit al carrer”.

Notícies relacionades

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank