La CIPM ha acordat el preu màxim dels test d’antígens

La Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments (CIPM) és l’òrgan competent per a la fixació dels preus dels medicaments que es financen en el Sistema Nacional de Salut. En concret, per al preu de venda del laboratori i dels productes sanitaris així com d’altres productes.

Preu dels test d’antígens

En la seva reunió d’avui, la CIPM ha fixat el preu de venda al públic màxim dels test d’antígens d’autodiagnòstic en 2,94 euros. Aquest preu s’aplicarà a tots els test d’antígens per a autodiagnòstic de vena en farmàcies i autoritzats per l’AEMPS, com ja va anunciar-se aquesta setmana.

Demà es publicarà en el BOE i entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació, això és, el dissabte.

La ministra Darias ha recordat que els test d’antígens d’autodiagnòstic amb marcatge CE, des de juliol de 2021, podien adquirir-se a les oficines de farmàcia, sense necessitat de prescripció i amb un preu de venda lliure. Actualment està comunicada la comercialització a Espanya de 40 test ràpids d’antígens d’autodiagnòstic per a COVID 19. “Hem passat dels 22 al novembre als 40 en l’actualitat”, ha concretat

Així, per a donar resposta a aquest increment exponencial de la demanda de test, com a mesura temporal, l’ AEMPS va emetre autoritzacions expresses, per permetre la venda en farmàcies de determinats test d’antigen d’ús professional per a la seva població en general. Concretament, 3 i s’ha ampliat a 6 el nombre d’empreses autoritzades a comercialitzar els test amb instruccions en un altre idioma.

Font d’Informació: Govern d’Espanya

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank