Antoni Torres, l’actual president de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), ha participat en aquesta trobada com a president de la sectorial de Salut i Social de PIMEC.

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, va mantenir ahir una reunió amb empresaris i empresàries de PIMEC, representants de diferents sectors i del col·lectiu d’autònoms i autònomes de Catalunya. En primer lloc, Díaz s’ha compromès a treballar perquè les pimes i els autònoms  “no es quedin enrere” pels efectes econòmics del coronavirus i ha reconegut que “sense liquiditat no hi ha futur”. A més, ha manifestat que l’impacte dels efectes del Covid-19 canviarà alguns models de treball i algunes relacions comercials, i ha lamentat que el virus està afectant a sectors estratègics per a l’economia del nostre país com el turisme, la construcció, el recreatiu-cultural, entre altres. D’altra banda, la ministra ha dit que visitarà Catalunya al més aviat possible i amb totes les mesures sanitàries de seguretat, i que farà una nova  trobada amb els membres de PIMEC, com a representants de les pimes i els autònoms catalans.

Davant les més de 600 persones que han seguit la videoconferència en directe, el president de PIMEC, Josep González, ha traslladat la ministra que “pimes i autònoms tenen una pressió insuportable pel tancament brusc temporal dels negocis, la manca de tresoreria, el fet de no saber quan durarà aquesta situació, per les càrregues fiscals, etc.”. A més, ha assegurat que “els ERTO no agraden les empreses i creen preocupació als empresaris i empresàries” i ha instat la representant del govern espanyol a trobar consensos en relació al Pacte de la Moncloa amb totes les formacions polítiques en benefici de les empreses i de l’economia en general.  Així mateix, ha sol·licitat establir topes als topalls d’interès de les línies ICO i, sobre el permís retribuït recuperable, ha demanat l’ampliació de la recuperació a dos anys i que es pugui compensar amb vacances.

Per la seva banda, el secretari general de PIMEC, Antoni Cañete, ha recordat que des de la patronal ja han efectuat més de 182.000 accions d’assessoria i acompanyament a pimes i autònoms, i ha estat l’encarregat de coordinar les preguntes durant la que ha estat la primera vegada que un ministre del govern espanyol es reuneix per videoconferència amb representants empresarials de diversos sectors: turisme, restauració, comerç, salut i social, primari, indústria, cultura, construcció, formació, i també representants del col·lectiu d’autònoms.

Algunes de les demandes que han expressat les empreses a Yolanda Díaz són: mesures extraordinàries per evitar situacions d’acomiadaments, la possibilitat d’allargar el període de recuperació de les hores, la simplificació dels tràmits i més ajudes pels autònoms, la unitat de criteris entre Comunitats Autònomes, el pagament de les factures pendents a les pimes, mesures d’ajuda al petit comerç, i facilitats per la incorporació dels treballadors fixos discontinus del sector turístic. També en relació a la flexibilització de mesures de contractació al món agroalimentari, solucions per a l’actual situació de la gestió dels equips del sector salut i social, més pressupost per cobrir les polítiques actives de formació i mesures excepcionals per empreses i professionals de la formació professional continua, sobre la validesa dels ERTO resolts per silenci administratiu, proporcionalitat en la cobertura i les restriccions de la tornada a les activitats culturals, un criteri únic sobre l’ús de material de seguretat i sanitari al sector de la construcció…

La trobada ha superat l’aforament de la plataforma per l’allau de subscripcions i PIMEC ha hagut d’habilitar-la a través del seu canal de Youtube per tal que tothom que ho va sol·licitar hagi pogut visionar la videoconferència. També han participat la representant del Comitè Executiu de la patronal en l’àmbit laboral, Emma Gumbert, el president d’Autònoms PIMEC, Miquel Camps, el president de PIMEComerç, Àlex Goñi, la presidenta de PIMEC Turisme, Isabel Galobardes, el president de PIMEC Agroalimentària, David Coll, el president de PIMEC Salut i Social, Antoni Torres, la presidenta de PIMEC Polítiques d’Ocupació i Formació, Imma Estivill, la presidenta de PIMEC Metall, Concha Fuentes, el president del Gremi de Cines i portaveu del sector de la cultura, Camilo Tarrazón, el president de PIMEC Logística, Ignasi Sayol, i el president de Constcat i representant del sector de la construcció, Manuel Romero.

El sector social i de la salut català trasllada les seves inquietuds

El secretari general de PIMEC, Antoni Cañete, ha reconegut la tasca de tots els professionals sanitaris hospitalaris, però també del personal assistencial, com els professionals que treballen en oficines de farmàcia, i els àmbits socials com el personal que treballa a residències.

Antoni Torres, l’actual president de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), ha participat en aquesta trobada com a president de la sectorial de Salut i Social de PIMEC. Torres ha traslladat a la ministra la situació actual dels equips. Així, ha preguntat a Yolanda Díaz si consideren la possibilitat de permetre a les empreses del sector privat contractar, com ara està fent el sector públic, persones amb homologació pendent, jubilats o estudiants. També ha destacat la importància de no limitar la caiguda d’ingressos al 75% en la nova prestació extraordinària per autònoms, demanant que es pugui ajustar en funció de la pèrdua real d’ingressos. Torres ha citat les oficines de farmàcia com a exemple d’empreses que estan patint una situació complexa en aquesta crisi. També ha demanat com contempla el ministeri de Treball les especials característiques de les empreses de caràcter social, com residències geriàtriques o entitats d’ajut a disminuïts intel·lectuals.

Font d’informació: PIMEC premsa / FEFAC premsa

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank