Ets soci? Inscriu-te a les sessions!
La FEFAC ha organitzat un cicle de trobades amb els representants polítics de cada partit abans de les eleccions del 14 de febrer, per posar sobre la taula com l’oficina de farmàcia pot contribuir a la millora de la salut de la població i, segons la seva visió, quin ha de ser el paper dels professionals sanitaris de les farmàcies.
En les sessions es tractaran tant les propostes de FEFAC com el programa de les diferents forces polítiques en matèria farmacèutica i sanitària.
Propostes de la FEFAC per a una millor contribució de la farmàcia a la salut de la ciutadania
Les mesures plantejades per la FEFAC són una visió estratègica de la funció que ha de desenvolupar la farmàcia i inclouen també mesures operatives conjunturals de possible aplicació immediata, per fer front a la situació sanitària actual provocada per la Covid-19. S’estructuren en 4 àmbits:
- Aportació de la farmàcia com establiment sanitari: la farmàcia, un recurs per a la salut pública; adherència als tractaments; millora de l’accessibilitat dels tractaments.
- Aportació social de la farmàcia: impuls de nous models d’atenció; integració sanitària i social; valor social
- Aportació a la millora de l’eficiència: coordinació en informació assistencial i professional; digitalització
- Àmbit econòmic: el medicament, un bé estratègic; sostenibilitat econòmica
Calendari de trobades *
- Dimarts, 2 de febrer a les 20.30 h. PP. Santi Rodríguez, diputat al Parlament i candidat per Barcelona
- Dijous, 4 de febrer a les 14.00 h. ERC. Juli Fernández, farmacèutic i candidat per Barcelona
- Dijous, 4 de febrer a les 20.30 h. PDECat. Jose María Carré, farmacèutic i membre de l’executiva de l’Àmbit de Salut del PDeCAT, Laia Febrer i Jofre Serret, del comitè de Salut del PDeCAT.
- Divendres, 5 de febrer a les 14.30 h. Vox. Antonio Gallego, economista, nº2 de la candidatura i portaveu econòmic i Maria García Fuster, doctora, nº 4 de la candidatura i portaveu en temes sanitaris.
- Dilluns, 8 de febrer, a les 20.30 h. En Comú Podem. Marta Ribas, diputada al Parlament de Catalunya, i Miquel Farrés, nº 17 de la candidatura per Bacelona.
- Dimarts, 9 de febrer a les 20.30 h. PSC. Assumpta Escarp, diputada al Parlament i candidata per Barcelona
- Dimecres, 10 de febrer a les 20.30 h. JuntsXCat. Meritxell Budó, consellera de la Presidència i candidata per Barcelona
- Dijous, 11 de febrer a les 14.00 h. Ciutadans. David Mejía, secretari de comunicació de Ciutadans a Catalunya i candidat per Barcelona.
- Divendres, 12 de febrer a les 14.30 h. CUP. Eulàlia Reguant, nº 3 de la candidatura per Barcelona
* El calendari de trobades pot anar patint variacions en funció de les circumstàncies.
Ets soci? Inscriu-te a les trobades!
Si ets soci de la FEFAC i vols assistir a les trobades amb els partits polítics, escriu-nos un e-mail a fefac@fefac.cat (indicant el teu nom i cognoms, número d’oficina de farmàcia, la trobada a la qual vols assistir i el teu correu electrònic). T’enviarem un correu electrònic amb l’enllaç perquè puguis connectar-te el dia de la reunió.
La pregunta va dirigida els portaveus de Junts per Cat i ER. Durant la 1a onada de la pandèmia les farmàcies, i sobretot les rurals que no tenen ambulatori en la població, van haver d’actuar com a farmacèutics, metges, psicòlegs, etc. de la població, la qual estava espantada i es trobaven totalment desprotegits si necessitaven alguna visita mèdica, crec que van estar a l’altura de les circumstàncies, tenint en compte que no teníem cap mena de material per protegir-nos, i cap representant polític va pensar en el treball que estaven duent a terme aquestes farmàcies. Per exemple, a l’hora de distribuir finalment les esperades mascaretes, que va ser portat amb gran disbauxa. La meva gran sorpresa va ser que en arribar les primeres 400, venien acompanyades amb un albarà amb el nom de la farmàcia i, evidentment, era la farmàcia qui pagava en un primer moment les mascaretes. Els mitjans de comunicació en cap moment ho van comunicar, sinó tot el contrari, mencionaven la distribució de les mascaretes per part de la Generalitat de forma gratuïta i inclús van arribar a dir que serien FFp2, el que va implicar fer les explicacions oportunes als pacients. Senyors de la política teniu tot uns professionals de la salut, els quals en el seu dia a dia són els que estan més a prop de la població i en cap moment els teniu en compte. Hem arribat a la 2a onada, la 3a i tot continua igual… és llastimós. M’agradaria conèixer quina opinió tenen de l’oficina de farmàcia rural i de la gran labor que desenvolupen i si la pensen introduir en el món sanitari igual com fan molts països de la CE, evidentment amb les corresponents retribucions. En cas de retallades com va passar a la crisi del 2008 també serem els primers amb rebre?. Aquestes preguntes es podrien fer a tots els partits.
Moltes gràcies per la seva aportació. Recollim les preguntes per traslladar-les als representants dels partits polítics. Li animem igualment, a inscriure’s a les trobades com a assistent. Recordi que pot fer-ho enviant un e-mail a fefac@fefac.cat