El Sistema Nacional de Salut del Regne Unit (NHS) té en marxa una campanya per instar els pares a que facin servir la farmàcia comunitària com a centre de referència en l'atenció de símptomes menors en lloc del metge de capçalera.

El NHS recorda que es realitzen 18 milions de consultes en atenció primària a l'any i que 2,1 milions d'elles -uns 850 milions de lliures de cost afegit – es podrien solucionar amb mesures d'autocura de la salut.

L'Administració considera que les oficines de farmàcia poden oferir el seu assessorament expert i adequat per a una primera anàlisi, i que això "alleujaria la pressió sobre els metges de capçalera i sobre els serveis d'Urgència”.

A més, al Regne Unit el 95% de la població viu a poca distància d'una farmàcia, i es consideren punts valuosos per a solucionar problemes de salut menors. A això se suma que una investigació del NHS va mostrar que només el 6% dels pares amb fills menors de 5 anys es planteja buscar solucions a aquests problemes a la farmàcia comunitària. Malgrat això, el 79% dels enquestats van afirmar que els farmacèutics són professionals sanitaris qualificats que poden assessorar en malalties comunes.

El sistema de salut britànic està treballant amb les farmàcies per augmentar el nombre de serveis que ofereixen als pacients, inclosos l'abordatge de l'asma o la vacunació contra la grip.

La campanya perquè els pares utilitzin els farmacèutics forma part del programa Stay Well Pharmacy, que compta amb publicitat en televisió, mitjans digitals i xarxes socials, així com amb el suport del web per a pares Netmums.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank