La campanya fa una crida a vacunar-se als col·lectius més vulnerables: població de més de 60, malalts crònics, professionals de la salut i embarassades

La campanya de vacunació contra la grip i la dosi de record contra la COVID-19 seguirà els mateixos criteris que l’any passat. La vacunació serà simultània per a les persones de més de 60 anys, pacients amb problemes crònics i factors de risc, persones amb immunosupressió, professionals de salut, cuidadors de persones amb factors de risc i dones embarassades. Els col·lectius essencials només s’hauran de vacunar de la grip.

La vacunació va començar el passat 26 de setembre centrada en persones que viuen en residències i majors de 80 (als centres d’atenció primària).

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, i la cap de Servei de Medicina Preventiva, Montse Martínez, han anunciat que els col·lectius més vulnerables cridats en aquesta doble campanya de vacunació podran demanar cita a partir del 10 d’octubre (per poder-se vacunar a partir del 17 d’octubre). Cabezas ha insistit en “la importància d’aquesta vacunació en els col·lectius més vulnerables i també les embarassades”.

Les residències, primer lloc de vacunació

La vacunació contra la grip i la dosi de record contra la COVID-19 va començar el 26 de setembre, a les residències de gent gran, tant pels residents com per als treballadors, així com per a la població major de 80 anys i els professionals sanitaris, per ser considerat el col·lectiu més vulnerable.

Des d’aquell dia, els equips d’atenció primària es traslladen a les residències per fer la vacunació. També es va fer així l’any passat, per evitar que els residents hagin de desplaçar-se i així garantir una correcta vacunació.

D’altra banda, les persones més grans de 80 anys han de demanar cita, dia i hora, al seu CAP per vacunar-se.

Com es pot demanar cita per a la vacunació?

Les persones de més de 80 anys i que no viuen a residències, des del 26 de setembre, poden demanar cita per vacunar-se directament al seu centre d’atenció primària habitual, trucant per telèfon o presencialment.

La població de més de 60 anys i les que formin part dels col·lectius de risc: pacients amb problemes crònics i factors de risc, persones amb immunosupressió, professionals de salut, persones que viuen a residències, cuidadors de persones amb factors de risc i dones embarassades poden demanar cita a través del web de programació de visites, citasalut.gencat.cat o a través de La Meva Salut, a l’apartat “Cita”. També contactant directament, de forma presencial o telèfon, amb el seu Centre d’Atenció Primària habitual.

Més informació aquí.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank