Inici 9 COVID-19 9 Informació sanitària i organitzativa 9 Parlem sobre les vendes de tests covid a Herrera a Cope Catalunya i Andorra

S’espera un hivern complicat, epidemiològicament parlant, per la coincidència de la grip, la covid-19 i altres virus, com el sincital infantil. A Herrera a Cope Catalunya i Andorra hem parlat de com serà la magnitud de la vuitena onada.

Antoni Torres, farmacèutic i president de la FEFAC (Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya) ha assegurat que, durant el mes d’octubre, s’ha produït un augment de venda de test, però que la xifra de vendes no té res a veure amb la d’onades anteriors. El fet que la població estigui vacunada contra la covid-19 i contra la grip farà que la situació no sigui tan greu.

Torres ha explicat a Herrera a Cope Catalunya i Andorra que existeixen dos tipus de tests a les farmàcies, el test covid-19 i també els tests que detecten si es tracta de grip o covid-19. Ha recordat la importància de la prevenció i portar la mascareta, igual que en onades anteriors.

El farmacèutic ha explicat que és possible tenir grip i covid-19 alhora, però que no és habitual.

El president de l’empresarial també ha parlat al programa de l‘enquesta del Servei Català de la Salut per valorar els serveis d’atenció primària a la pandèmia de la Covid-19 per part de la ciutadania a Catalunya. La pregunta més ben valorada és la pregunta 8 (com valoreu la col·laboració entre l’atenció primària i les farmàcies per a la realització dels tests de detecció de la covid-19?) amb un 85,4% de respostes positives.

Podeu escoltar el tall a la web de la Cope

.

0 Comments

Submit a Comment