Salut reforça l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de la capital del Segrià amb un dispositiu per afavorir l’atenció i la circulació dels pacients que acudeixen a urgències amb sospita de COVID-19

Davant l’augment de casos positius de COVID-19 a Lleida, Salut ha reforçat l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida amb un dispositiu assistencial. L’objectiu és afavorir l’atenció de les persones que arriben a l’hospital lleidatà amb símptomes d’infecció pel virus.

El dispositiu, concretament, és una carpa del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) instal·lada al costat de l’hospital i que té com a objectiu garantir espai suficient, preservar circuits diferenciats  i discriminar entre els pacients que acudeixen a les urgències del centre amb símptomes de COVID i aquells que ho fan per qualsevol altre motiu.

Segons ha concretat el gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Lleida i a l’Alt Pirineu i Aran, Ramón Sentís, l’espai donarà suport a l’entrada de pacients en aquesta unitat del centre on darrerament s’està experimentat una major pressió, en part causada per la convivència ja total de pacients amb possible COVID i pacients amb altres patologies. Per exemple, l’espai permetrà restar en un espai ampli i segur a les persones que esperen, durant algunes hores, el resultat de la prova PCR a la que s’hagin hagut de sotmetre per  confirmar o descartar que s’hagi infectat.  

Qualsevol persona que presenti símptomes no greus ha d’anar al cap

No obstant això, han reiterat la necessitat que qualsevol persona que presenti símptomes no greus compatibles amb la clínica de COVID s’adreci als cap. “Aquesta és una lluita compartida amb tothom. No depèn tant del sistema sanitari com que assumim que cal conviure un temps amb el virus i que haurem dinterioritzar unes mesures bàsiques”, ha emfatitzat Vergés.

La titular de Salut ha detallat el creixement diari de casos positius a Lleida i al Segrià, com ho demostren les taxes d’incidència acumulada en 14 i 7 dies, en el sentit que les dels set últims dies són força més elevades que les de la setmana anterior. De fet, aquesta incidència està influint en aquest hospital, com ho demostra el fet que el passat dia 22 de juny hi havia ingressades 6 persones a planta i 4 a l’UCI i ara són 21 a planta i 6 a l’UCI.

“No ens podem relaxar, el virus no és cap broma”

Vergés ha explicat que la majoria dels casos detectats tenen símptomes lleus o són asimptomàtics. Ha recordat que tot i que els indicadors de l’epidèmia a Lleida indiquen un creixement, l’augment de casos també respon a una major i acurada detecció.

Altres dispositius de tipus social, la contenció i la detecció de l’atenció primària, l’hospitalització a domicili o la petició que els pacients de la Franja d’Aragó vagin a l’Hospital de Barbastre són accions que ajuden a preservar la capacitat assistencial de l’hospital.

Per últim, la consellera ha reiterat l’existència de brots –epidemiològicament establerts quan hi ha un mínim de 3 casos connectats- a Catalunya, i ha dit que seguiran havent-hi. “No ens preocupa tant la quantitat de brots com el seu creixement en volum, perquè és quan llavors hi ha transmissió comunitària”. “No ens podem relaxar, el virus no és cap broma, malgrat que ara sembla que el seu nivell de severitat és inferior. Veure com creixen les hospitalitzacions a Lleida ens posa en alerta”, ha conclòs Vergés.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank