Inici 9 Actualitat 9 “Desafiaments i oportunitats en la cosmètica solar, nou webinar científico-tècnic de la SEQC

“Desafiaments i oportunitats en la cosmètica solar, nou webinar científico-tècnic de la SEQC

24 març, 2021 | Actualitat, Empresarials, FEFAC, Formació, Sanitària

La pròxima càpsula està programada per al 20 d’abril, sobre impacte mediambiental dels filtres solars, i la tercera tindrà lloc el 6 de maig, sobre tendències en solars.

La SEQC ha organitzat la seva primera jornada cientifico-tècnica en format webinar amb l’objectiu d’abordar les principals actualitzacions legislatives, novetats i reptes de la cosmètica solar de la mà dels experts en el sector.

Sota el títol “Desafiaments i oportunitats en la cosmètica solar”, aquest webinar s’ha estructurat en tres càpsules programades per al 16 de març, el 20 d’abril i 6 de maig en les quals, a més de facilitar una actualització dels coneixements en matèria de solars, es vol fomentar la interacció amb els ponents i la resolució de dubtes.

La primera càpsula del 16 de març es va centrar en la “ISO 24444:2019, seguretat i toxicologia dels filtres solars”. Aquesta primera sessió va comptar amb la participació de Pascale Renoux, Head of Photoprotection Group de L’Oréal Paris, que va realitzar una revisió de l’ISO 24444:2019 respecte a la norma del 2010 i dels mètodes en diferents parts del món i estudis extres que es poden realitzar als productes solars. En una segona intervenció, l’experta en toxicologia Pilar Vinadrell, catedràtica de Fisiologia de la UB, va parlar de la seguretat i avaluació de la toxicitat dels filtres solars. Un repàs a l’actual normativa, prohibicions i els seus possibles riscos per a la salut i el medi ambient.

La segona càpsula està programada per al 20 d’abril i en ella participa Santi Nonell, catedràtic de Química Física del IQS i Sílvia Díaz Cruz del IDAEA-CSIC, experta en contaminació per filtres solars, per a parlar de “Fotoquímica i impacte mediambiental dels filtres solars”. En aquesta sessió s’explicarà què són i quines característiques presenten els filtres solars UV orgànics i inorgànics. Es mostraran exemples d’estudis mediambientals que documenten la presència i els efectes que aquests compostos químics provoquen en els organismes vius dels ecosistemes aquàtics. També es revisaran alguns estudis que evidencien la transferència de protectors solars a la descendència.

La tercera càpsula dedicada a “Regulació internacional i tendències en solars” tindrà lloc el dijous 6 de maig. En aquesta última sessió es repassaran les diferències a nivell mundial en l’àmbit de solars i els requisits per a registrar en diferents països, com els EUA i Austràlia. Finalment, es parlarà de tendències amb un repàs als claims més nous i l’escenari de futur per a la cosmètica solar global. Participaran  Jochen Klock, Global Regulatory Specialist Cosmetics and Sunscrens de DSM, i Marco Macconi, Regional Manager de Mintel.

Informació i inscripcions aquí

0 Comments

Submit a Comment