Des de la Federació de Farmàcies de Catalunya ens sumem, com a empresarial, a les accions que es realitzen avui arreu del territori.


Avui, més de 74.0000 farmacèutics celebrem el nostre dia mundial, una commemoració organitzada per la Federació Farmacèutica Internacional (FIP). Aquest any, amb el lema “Medicaments segurs i efectius per a tots”, vol incidir en la contribució dels farmacèutics en relació a la seguretat dels fàrmacs.

Des de la FIP destaquen el paper dels farmacèutics que treballen cada dia, no només per a garantir l’accés als medicaments, sinó també perquè els pacients facin un ús adequat d’aquests, evitant l’aparició d’errors i efectes no desitjats i augmentat així la seguretat i efectivitat.

Amb motiu del Dia Mundial el Consell General de Farmacèutics ha elaborat un cartell perquè tots els professionals l’exhibeixin, així com un vídeo commemoratiu i material multimèdia. A més, Col·legis de Farmacèutics, farmacèutics i altres associacions se sumaran a aquest dia organitzant diversos actes, que es compartiran xarxes socials amb l’etiqueta #dmf2019.

Des de l’empresarial ens sumem a les accions que es realitzen avui arreu del territori.

La Professió Farmacèutica a Espanya
A Espanya té 74.043 farmacèutics col·legiats, dels quals 50.587 desenvolupen la seva labor professional en alguna de les 22.071 farmàcies. Però, a més, existeixen molts altres àmbits en els quals treballen aquests professionals. Així, al voltant de 2.000 farmacèutics col·legiats treballen com a analistes clínics, i d’altres en Farmàcia Hospitalària, 1.200 en la Indústria Farmacèutica i 800 en la Distribució Farmacèutica.

A més, milers de farmacèutics treballen en la Docència, la Dermofarmacia, la Salut Pública, l’Alimentació, l’Òptica o l’Ortopèdia, entre altres.

El perfil del llicenciat en farmàcia és femení – ja que representen el 71,6% de col·legiats – i gairebé la meitat tenen menys de 45,5 anys.