La FEFAC ha iniciat una col·laboració amb Mossos d’Esquadra per reforçar la seguretat de les farmàcies

Com ja vàrem anunciar, des de la FEFAC hem iniciat una col·laboració amb Mossos d’Esquadra per reforçar la seguretat de les farmàcies.

Aquesta col·laboració contempla diferents mesures i accions per facilitar la relació i la coordinació amb la policia catalana, i dotar les farmàcies d’eines per millorar la seva protecció i seguretat.

Ara posem en marxa un Canal de denúncies per facilitar-ne la tramitació a través de la FEFAC, evitant així desplaçaments innecessaris i esperes a comissaria per formular les denúncies.

Com hem d’actuar en cas de ser víctimes d’un fet delictiu?

  • En cas de furts (sostraccions al descuit) o danys:

Si heu patit un furt o un delicte de danys a la farmàcia i no sabeu la identitat de l’autor dels fets ni podeu aportar cap dada sobre l’autor, podeu tramitar la denúncia a través del Canal de denúncies de FEFAC trucant al telèfon 93 323 24 22 o omplint aquest formulari amb les teves dades i et trucarem des de FEFAC a l’hora que ens indiquis.

D’aquesta manera evitareu esperes innecessàries a comissaria i només haureu de passar a signar i recollir la denúncia ja complimentada, sense haver-vos d’esperar.

FEFAC s’encarrega de recollir les dades necessàries i fer tots els tràmits.

  • Per a tot el que no siguin furts o danys NO es podrà utilitzar el Canal de denúncies descrit, però es pot demanar cita prèvia.

En aquest cas, cal que la denúncia la presenti el titular de la farmàcia (víctima o testimoni del delicte) de forma presencial.

No obstant això, Mossos d’Esquadra ofereix un sistema de petició de cita prèvia per evitar igualment esperes o pèrdua de temps. Podeu accedir-hi aquí.

Tramitar les denúncies, sigui quin sigui el delicte, és clau per perseguir els delinqüents reincidents i evitar futures reiteracions. Si un denuncia, tots hi guanyem.

Cal recordar també que, en cas de robatoris amb força, amenaces, intimidació o situacions de perill, el canal per contactar amb la policia és el telèfon 112.