Els farmacèutics que treballen a les 34 farmàcies del barri de Gràcia han realitzat jornades laborals maratonianes

La FEFAC ha dirigit una carta a l’organització de la Festa Major de Gràcia en referència al Pregó de la Festa Major de Gràcia 2020.

A la secció de Notícies de la web www.festamajordegracia.cat s’explica que es vol començar la Festa Major de Gràcia 2020 fent un homenatge “al personal sanitari que ha estat vetllant per la nostra salut durant tots aquests mesos realitzant jornades laborals maratonianes, assumint riscos altíssims i en unes condicions que deixaven molt que desitjar”. Aquest important càrrec se cedeix a tres sanitàries: una metgessa i dues infermeres.

Des de l’empresarial creiem que és fonamental reconèixer públicament la tasca que han realitzat els sanitaris durant l’emergència provocada per la COVID-19, però trobem a faltar com a pregonera, juntament amb els metges i les infermeres, la presència d’un professional farmacèutic (si l’homenatge està plantejat per reconèixer la tasca de les “sanitàries”, doncs una dona farmacèutica).

Volem recordar-li que les farmàcies són establiments sanitaris privats d’interès públic. Així, durant aquesta emergència sanitària han format part dels serveis essencials per atendre a les persones amb símptomes, als pacients que sortien d’urgències abans de confinar-se. En definitiva, a tothom que ha demanat consell davant el col·lapse del sistema sanitari.

Al barri de Gràcia, són 34 les farmàcies que han donat aquest servei als graciencs, cuidant de la salut de tots els veïns.

Els professionals farmacèutics que treballen a les 34  farmàcies del barri de Gràcia han realitzat jornades laborals maratonianes, igual que la resta de professionals de la salut, assumint riscos altíssims però sense l’ajut de ningú i prioritzant l’entrega de mitjans de protecció a d’altres professionals encara més exposats. Per tant, en un moment amb dificultats d’accés a les mascaretes i EPI’s, els professionals farmacèutics han hagut de protegir-se ells mateixos i als seus equips de farmàcia amb recursos propis exclusivament.

Des de la FEFAC creiem que no destacar la presència dels professionals farmacèutics en aquests moments pot resultar injust per aquest col·lectiu. Els farmacèutics han mostrat la seva implicació com a agents socials en la lluita contra la COVID-19, des de l’inici de la pandèmia.

Per aquests motius, en nom dels farmacèutics/ques, demanem a l’organització de la Festa Major de Gràcia que reconsideri incloure a una farmacèutica com a pregonera, juntament amb la metgessa i les infermeres.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank