Inici 9 Actualitat 9 La FEFAC presenta RENiFAR, una nova acció de RSC per a l’atenció integral del pacient renal

La FEFAC presenta RENiFAR, una nova acció de RSC per a l’atenció integral del pacient renal

13 març, 2023 | Actualitat, Empresarials, FEFAC, AFB, AFET, AFELL, AGFE, FEFAC Actua, Formació, Professió, Reflexions de Junta, RSC, Sanitària

Si un pacient renal demana un complement alimentós, com per exemple llevat d’arròs vermell, què li has d’aconsellar?

La FEFAC, a través de la Fundació de Farmàcies de Catalunya, presenta ara RENiFAR, una nova acció de RSC dirigida a farmacèutics socis i no socis, que vol millorar la salut i qualitat de vida de les persones amb patologies renals i trasplantats. Ha estat desenvolupada a petició de metges i farmacèutics, que detecten constantment els problemes d’adherència a la medicació d’aquests pacients amb patologies renals, i les conseqüències que això comporta, especialment pel que fa a probabilitats d’èxit en el cas de les persones trasplantades.

Aquesta nova acció de RSC, amb metges especialistes de l’Hospital Clínic de Barcelona com a centre capdavanter mundial, i amb l’aval de la Societat Catalana de Nefrologia, compta amb el patrocini del laboratori CSL Vifor i la col·laboració i implicació de FedeFarma, a qui agraïm tota la seva aportació i experiència formativa al llarg de molts anys. D’una banda, FedeFarma participa en aquesta acció de forma activa per sumar farmàcies a la xarxa RENiFAR. D’altra banda, FedeFarma incorporarà tot el material formatiu al seu campus, que actualment compta amb més de 4.300 usuaris actius.


Webinars formatius

Per actuar amb la responsabilitat professional que ens caracteritza, des de RENiFAR hem preparat  uns webinars formatius que ens permetran acreditar-nos com a farmacèutics formats en patologies renals, i que facilitaran un vincle de comunicació i coordinació amb els metges per resoldre qualsevol dubte i estar sempre al dia, sota l’assessorament i protocols de l’Hospital Alicia Molina, directora del Servei de nefrologia i trasplantament renal de l’Hospital Clínic de Barcelona.

La formació té una duració de tres mesos (abril a juny de 2023).

Els temes que es tracten són d’interès per a l’abordatge integral del pacient crònic renal:

  • Medicació nefrotòxica
  • dermatologia
  • litiasis renal
  • infecció d’orina
  • pacient trasplantat
  • hipertensió / hipotensió ortostàtica

Metodologia i professorat

A l’inici de cada mes s’envia als participants dos vídeos de 10 minuts amb set preguntes de resposta múltiple.

Posteriorment, al final de cada mes, ponents especialistes en cada tema imparteixen una sessió de webinar de dues hores. El webinar s’imparteix sempre per part de metges i farmacèutics comunitaris.

Entre els farmacèutics comunitaris que imparteixen els webinars trobem a professionals farmacèutics com Pilar Miró, Elena Carazo, Rosa Brau, Montse Corona-Colldeforn, Eva Boscasa, Deyanira Guardiola o Emi Sallés. Menció especial mereix el company i farmacèutic Salvador Tous, que va participar, juntament amb la resta de professionals, en la gestació d’aquest projecte abans de deixar-nos.


Calendari de la formació

Està previst realitzar la primera edició de la formació d’abril a juny de 2023.

Pròximament, s’obriran 200 inscripcions amb un preu de 25 euros destinats al projecte Stop Diàlisis d’IDIBAPS.

La formació està acreditada pel Consell Català de la Formació Continuada de les Professions Sanitàries (CCFCPS).


Vols més informació? Vine a la presentació de RENiFAR a Infarma!

Et convidem a assistir (socis i no socis), a la presentació oficial de RENiFAR que organitzem en el marc d’Infarma Barcelona 2023.

14 de març, a les 16.30 hores. Sala 3.17 (zona expositors)PLACES ESGOTADES

Alicia Molina, nefròloga del Servei de nefrologia i trasplantament renal de l’Hospital Clínic de Barcelona
Emi Sallès, farmacèutica comunitària a Sant Feliu de Guíxols i membre de la Junta Directiva de la FEFAC.

15 de març, a les 10.15 hores. Sala 3.17 (zona expositors)Reserva la teva plaça aquí

Beatriu Bayés, directora de l’Institut de Nefrologia i Urologia de l’Hospital  Clínic de Barcelona
Emi Sallès, farmacèutica comunitària a Sant Feliu de Guíxols i membre de la Junta Directiva de la FEFAC.


Projectes de RSC de les farmàcies

La FEFAC, com a empresarial de farmàcies comunitàries, és conscient des de fa anys que avui dia tota empresa i empresarial ha de retornar a la societat serveis de tipus social. Nosaltres ho fem de forma instintiva a cada farmàcia des de sempre, però també calen accions globals, que donin visibilitat a la xarxa de farmàcies, i per això, disposem de la Fundació de Farmàcies de Catalunya, que canalitza les activitats de Responsabilitat Social Corporativa (RSC), l’objectiu de les quals és la contribució activa i voluntària a la millora social, econòmica i responsabilitat ambiental per part de les oficines de farmàcia.

La Fundació de Farmàcies de Catalunya es va posar en marxa a principis de 2019 per canalitzar els projectes de RSC de les farmàcies, reforçant els valors social i solidari de la farmàcia, tenint en compte que aquesta és un punt de referència per consultes de salut i per situacions de risc.

Dins d’aquest marc de RSC, la FEFAC desenvolupa diverses accions, entre elles el projecte Frena el Sol, Frena el lupus, per facilitar a les persones amb aquesta malaltia l’accés a fotoprotectors de qualitat a preu reduït, a través de la xarxa de farmàcies, amb el suport d’ISDIN i la distribució farmacèutica.

La Fundació de Farmàcies de Catalunya col·labora també amb entitats com IMO Grup Miranza, Oncolliga, la Fundació Vicente Ferrer, Farmamundi, Banco Farmacéutico, Fundació Pasqual Maragall, KM XL Lupus, PIMEC Fundació o Corazón sin fronteras.

Amb el suport de:

0 Comments

Submit a Comment