Les I Jornades Estratègiques de FEFAC han comptat amb l’alpinista Ferran Latorre (14/8000), Salvador Illa (PSC), Antoni Cañete (PIMEC), l’economista Guillem López (CRES-UPF) i Jordi Casas, president del CCFC

VIC, 14 i 15 d’octubre de 2022. La Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), l’empresarial que representa els interessos dels titulars de farmàcies comunitàries de Catalunya, ha organitzat els dies 14 i 15 d’octubre a Vic (Barcelona), les primeres jornades estratègiques de l’empresarial. L’objectiu, consolidar, després de la pandèmia, les línies de treball a potenciar en els pròxims anys per part de l’empresarial. Han participat en aquestes sessions els membres de la Junta Directiva de FEFAC.

Ferran Latorre comparteix la seva experiència conquistant els 14/8.000

L’alpinista i viatger espanyol Ferran Latorre va relatar davant els farmacèutics la llibertat conquistada en els cims de les muntanyes més altes del món, allà on la persona es fa petita enfront de la immensitat, i s’aprenen valors com l’esforç, la constància, la planificació, la perseverança, la solidaritat i la il·lusió.

Salvador Illa explica la seva experiència com a ministre de Sanitat

L’actual cap de l’oposició a Catalunya (PSC) i ex ministre de Sanitat, Salvador Illa, va explicar la seva experiència com a ministre durant la pandèmia i la visió futura del PSC sobre la farmàcia i els professionals sanitaris que en elles treballen. També va parlar de la necessitat de reorientar el sistema de salut per a sumar sinergies. Durant la seva intervenció, Illa va agrair emotivament la tasca realitzada durant la crisi sanitària per la xarxa de farmàcies.

Antoni Cañete recorda la importància de l’associacionisme

El president de PIMEC (Petita i mitjana empresa de Catalunya), Antoni Cañete, va recordar la importància de l’associacionisme i l’activisme empresarial en tots els sectors, explicant als farmacèutics la importància estratègica de PIMEC i Conpymes en el món de la farmàcia, així com la necessitat de situar les petites empreses “en el pont de comandament”, perquè són el 98% de les empreses, generen el 75% dels llocs de treball i el 68% del PIB.

Guillem López aporta la seva visió sobre el potencial de les farmàcies

El prestigiós economista Guillem López Casasnovas, director del Departament d’Economia i Empresa de la UPF i fundador del centre de Recerca en Economia i Salut (CRES-UPF), va donar la seva visió independent sobre la situació econòmica i potencial de la farmàcia en la millora de l’eficiència del sistema de salut a Catalunya. La seva conferència va portar el títol de ‘Tots els agents sanitaris al servei d’un sistema sostenible i solvent’.

Jordi Casas aborda com serà el futur model de farmàcia

El president del Consell de Col·legis Oficials de Farmacèutics (CCFC), Jordi Casas, va recordar que l’eina bàsica d’interlocució o tracte amb l’Administració és el Concert d’atenció farmacèutica CatSalut-CCFC, fent un repàs de l’estratègia, criteris de selecció i projectes d’actuació destinats a fomentar l’atenció farmacèutica comunitària i implicació en el Sistema de Salut des de la farmàcia.

Van inaugurar les I Jornades Estratègiques Azucena Carranzo, directora general d’Ordenació i Regulació Sanitària del Departament de Salut català, per delegació del president de la Generalitat, Pere Aragonès, qui va excusar la seva presència, i l’alcaldessa de Vic, Anna Erra.

La clausura de les I Jornades Estratègiques de FEFAC va ser a càrrec de Joan Carles Rodríguez, president del Consell Comarcal d’Osona, capital Vic. 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank