1. Inici
  2.  | 
  3. Actualitat
  4.  | La manca de medicaments està darrere del preocupant tancament de farmàcies a Alemanya

La manca de medicaments està darrere del preocupant tancament de farmàcies a Alemanya

30 nov., 2023 | Actualitat, Empresarials, FEFAC, AFB, AFET, AFELL, AGFE, Política sanitària, Professió, Sanitària

Més de 120 farmàcies van tancar durant el primer trimestre a Alemanya

En els últims anys, les farmàcies han tancat a un ritme preocupant a Alemanya. Només en els tres primers mesos de l’any ho van fer més de cent vint establiments, segons dades de l’Associació Federal de Farmacèutics Alemanys (ABDA).

El nombre de farmàcies al país fa temps que disminueix, però el declivi ha agafat força en l’últim any. A finals de 2022, hi havia poc més de 18.000 en tot el país, 2.800 menys que fa una dècada.

És una situació que està deixant molts alemanys sense un vincle crucial amb el sistema sanitari del país, especialment a les zones rurals: els farmacèutics solen ser els primers experts als quals se’ls demana ajuda abans de contactar amb un metge.

Què està passant?

Si es pregunta als farmacèutics joves, diuen que no hi ha perspectives econòmiques per a ells, perquè en realitat el Govern no vol posar diners en el sistema, segons l’ABDA. També hi ha molta burocràcia, molts tràmits a l’hora de gestionar una farmàcia o de tractar amb les companyies d’assegurances de malaltia obligatòries, en particular, que desanimen els joves professionals. Això fa que moltes farmàcies alemanyes tanquin perquè el seu propietari, de 65 o 70 anys, no troba successor.

Un altre problema és que la indústria farmacèutica privada paga al seu personal molts més diners del que pot permetre’s qualsevol farmàcia comunitària. A Alemanya, el sistema sanitari està estrictament regulat i els ingressos de les farmàcies comunitàries venen determinats principalment pels costos de l’assegurança mèdica obligatòria.

Però totes les altres qüestions es poden relacionar amb tres problemes fonamentals que han sorgit recentment a Alemanya: la manca de medicaments a causa de l’augment de la demanda i la reducció de l’oferta, agreujada pels efectes persistents de la pandèmia, l’augment de la inflació i la crisi energètica.

Font d’informació: Euronews

0 Comments

Submit a Comment