El secretari general de Salut va fer aquestes declaracions a la Roda de premsa de Salut que va tenir lloc el 30 d’octubre de 2020

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha reconegut “l’actiu comunitari” que signifiquen les oficines de farmàcia a Catalunya en la roda de premsa de Salut que va tenir lloc el passat 30 d’octubre. Ramentol va assegurar que el departament està en contacte amb els farmacèutics i que “és una línia que com a departament no ens podem permetre abandonar i no ho farem”.

Ramentol va fer aquestes declaracions en resposta a la pregunta realitzada per la periodista de Catalunya Ràdio, Marta Vallès (minut 43.34). La periodista preguntava el motiu pel qual des del departament de Salut no s’ha donat resposta als farmacèutics de Catalunya, que des del juliol d’aquest any, s’estan oferint per descarregar al personal d’infermeria de les feines que estan realitzant. Concretament, els farmacèutics s’ofereixen a realitzar test de covid-19 i també en matèria de vacunació.

Marc Ramentol assegura que Salut fa molts mesos que té contacte amb els farmacèutics, que qualifica com un “agent important”. “Som perfectament conscients de l’actiu comunitari que signifiquen aquestes oficines de farmàcia”, assegura.

Sobre la barrera que impedeix realitzar test a les farmàcies, Marc Ramentol explcica: “Fer una prova no és només l’acte tècnic de fer la prova, significa incloure aquestes dades en un sistema informàtic, desencadenar sistemes de rastreig, coordinar els diferents dispositius”, assegura. I afegeix: “Darrere d’un positiu hi ha molta tasca organitzativa. Quan es detecta un positiu es desencadenen moltes accions que necessiten coordinació a nivell de sistemes, que no és fàcil ni ràpida d’establir”.

Finalment, Ramentol recorda que en alguns territoris tenim experiències molt interessants de com en l’actual fase epidèmica, els farmacèutics com a agents comunitaris de salut “poden contribuir a la generació de consciència i hàbits col·lectius”. “Aquesta és una línia que, com a departament, no ens podem permetre abandonar i no ho farem”, conclou.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank