No han de tenir pla d’igualtat, però sí adoptar mesures per promoure la igualtat.

Totes les empreses, independentment del nombre de treballadors, tenen obligació de tenir un protocol/procediment per prevenir i abordar les situacions d’assetjament sexual i per raó de sexe.

Al nostre abast, tenim unes eines per facilitar la seva elaboració, que van ser acordades pels agents socials, entre ells PIMEC, al Consell de Relacions Laborals del Departament de Treball de la Generalitat.

Poden descarregar-les en el següent enllaç: Eines per a la prevenció i abordatge de l’assetjament sexual i per raó de sexe a l’empresa.

I el Pla d’igualtat, és obligatori?

Les empreses de menys de 50 treballadors no tenen obligació de tenir plans d’igualtat, però si han d’adoptar mesures per promoure la igualtat entre homes i dones.

RD-Llei 6/2019

El RD-Llei 6/2019, de mesures urgents per a la garantia d’igualtat de tracte i oportunitats entre homes i dones en l’ocupació, que van entrar en vigor el passat 1 de maç, inclou novetats pel que fa al pla d’igualtat. Per exemple, abans era obligatori a partir de 250 treballadors i ara ho és a partir de 50.

També inclou novetats en matèria d’igualtat retributiva, conciliació i permisos. Així ho va explicar Itziar Ruedas, responsable d’Igualtat de PIMEC, en la sessió sobre el RD-Llei 6/2019 en matèria d’igualtat el 8 de maig a Barcelona.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank