L’Oficina Regional de l’OMS per a Europa destaca en un comunicat que els farmacèutics comunitaris són agents clau en la resposta a la covid-19 i que han d’estar al dia en l’abordatge de la pandèmia.

Aquesta és una de les recomanacions clau d’una sèrie de noves directrius tècniques creades per l’OMS Europa, que analitzen com els sistemes de salut poden respondre millor a la covid-19.

Les farmàcies comunitàries solen ser el primer punt d’atenció per a les persones que es troben malament, indica la informació de l’OMS, i estan ben ubicades dins de les seves comunitats per oferir consells i reforçar els missatges sobre qüestions com la higiene de mans i respiratòria o el distanciament físic.

L’OMS reitera que és molt important que els farmacèutics estiguin al dia i  ben informats sobre els darrers consells i informacions sobre la malaltia. Aquesta recomanació enllaça amb la tasca que estem duent a terme des de FEFAC des de l’inici de la pandèmia per tal d’oferir informació actualitzada i contrastada a l’espai covid-19, en diferents àmbits, per ajudar el farmacèutic a afrontar aquesta situació amb la màxima informació i garantia.

L’OMS recorda igualment que els equips de les farmàcies han de saber portar un equip de protecció personal de manera eficaç i mantenir uns alts estàndards d’higiene. També aconsella que les farmàcies pengin infografies que mostrin bones tècniques de rentat de mans i l’ús correcte de màscares facials com les que facilita el Canal Salut.

Així mateix, la informació destaca el paper que pot tenir la farmàcia comunitària resolent dubtes i dissipant falses informacions.

Finalment, fa esment a la necessitat d’assegurar que les farmàcies disposin de personal suficient, tasca en què des de FEFAC hem contribuït amb la creació de la Borsa de treball d’emergència, en la possible necessitat de desenvolupar serveis de lliurament a domicili de medicaments, en tenir cura de l’entorn del magatzem per reduir el risc de transmissió de virus i en la importància de mantenir les farmàcies abastides amb medicaments d’ús comú, així com de garantir que es pugui continuar proveint les persones amb malalties cròniques.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank