El 5 de febrer, la Taula de la Professió Infermera, integrada pel Consell General d’Infermeria (CGE) i el Sindicat d’Infermeria, SATSE, van emetre un comunicat . Aquest denunciava la celebració d’una jornada organitzada pel Consell General de Col·legis de Farmacèutics sobre experiències nacionals i internacionals en vacunació.

Segons el col·lectiu d’infermeria, l’objectiu de la jornada suposa un “absolut disbarat”. Asseguren que la jornada de vacunació “suposaria un risc per a la salut de la població i la seguretat dels pacients, perquè els farmacèutics no tenen les competències professionals per a la prescripció i/o administració de qualsevol mena d’injectable, entre ells les vacunes”.

El comunicat carregava contra el CGCOF, el patrocinador de la jornada (Sanofi) i la directora general de Salut Pública, Pilar Aparicio. Contra aquesta darrera, consideren la seva participació “una irresponsabilitat política”. En el mateix comunicat, asseguren que digiràn una queixa ofixial al ministre de Sanitat, Salvador Illa, i al president del Govern, Pedro Sánchez.

Pilar Aparicio, tal i com recull Diariofarma, ha rebutjat la crítica d’infermeria. “Tot el que puguin fer els farmacèutics per afavorir la promoció de la vacunació enfront de la grip ens sembla blé”, assenyala. Així, Aparicio ha fet valdre les activitats de tots els professionals sanitaris en l’àmbit vacunal i que ha assegurat que “l’acció de la informació i promoció de la vacunació no és privatitzar la sanitat “.

Font d’informació: SATSE / Diariofarma

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank