Vols obrir una farmàcia?, t’agradaria realitzar una reforma? Vols canviar la creu de la façana? Instal·lar una rampa d’accés? Adaptar un bany per a persones amb mobilitat reduïda?
El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) ha obert la convocatòria del programa de suport per a la obertura de começos i de suport a la reforma i millora d’establiments del qual et pots beneficiar com a titular d’oficina de farmàcia.
Aquests ajuts tenen com a objectiu dinamitzar el comerç mitjançant projectes de recuperació dels locals buits. Volen garantir el mix comercial òptim i adequat a cada zona, incrementant-ne l’atractiu i evitant el trencament del continu comercial. També donar resposta als efectes causats per la declaració de l’estat d’alarma decretat arrel de l’emergència sanitària del COVID-19.
Hi ha dos àmbits al qual poden optar: àmbit 1 (recuperació de locals buits) i àmbit 2 (reforma d’establiments
Àmbit 1: recuperació dels locals buits
Despeses derivades de la compra, arrendament o concessió administrativa de locals i de l’ampliació de la superfície de venda annexionant un nou local.
Requisits
- En cas de compra, lloguer o autorització d’ús o concessió administrativa, ser el titular del contracte corresponent.
- Els establiments s’han de destinar a l’explotació d’alguna activitat de comerç al detall o serveis. Han de disposar del corresponent permís municipal.
- S’acceptaran aquelles sol·licituds amb llicència d’obertura del 2021, encara que el traspàs o el contracte de lloguer o compra correspongui a l’any 2020.
- Queden excloses aquelles inversions que superin els 60.000,00 euros.
Despeses subvencionables
Les despeses generades per la compra, el lloguer o els tràmits de la concessió administrativa. Aquesta despesa pot complementar-se amb les despeses derivades de l’obertura de l’establiment (obres, projectes d’interiorisme, instal·lacions, mobiliari, actuacions d’embelliment d’aparadors, etc.).
Àmbit 2: reforma d’establiments
Requisits
En el cas dels establiments peu de carrer, el sol·licitant n’ha d’acreditar la titularitat en, com a mínim, 10 anys (acceptant la possibilitat d’acreditar-la a través de la suma amb la titularitat anterior si es tracta d’un familiar de fins a 2on grau).
Despeses subvencionables
Les despeses derivades de les reformes d’obra menor a l’establiment (botiga a peu de carrer amb titularitat mínima de 10 anys). Per exemple:
- Pintar l’interior
- Posar una rampa d’accés
- Retolació externa
- Adaptar un bany per a persones amb mobilitat reduïda
- Canviar la creu exterior
- Pintar façana
No es consideren subvencionables ni les despeses de maquinària ni les de mobiliari. Tampoco són subvencionables les instal·lacios elèctriques.
Quantia de la subvenció (àmbit1 i àmbit2)
Fins el 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 5.000 euros.
La inversió mínima subvencionable ha de ser de 2.000 euros.
Documentació complementària a la sol·licitud (àmbit1 i àmbit2)
- Annex de dades específiques segons model normalitzat.
- Fotografia de la façana i de l’interior de l’establiment, o de la parada de mercat (previ a la realització de les accions).
- Pressupost detallat o factures (si ja s’ha fet la inversió) de les actuacions.
- Referència de l’Informe de resultat de l’autodiagnosi TIC (http://autodiagnosi.ccam.cat/) del CCAM.
Bases de les subvencions CCAM 2021
Si tens dubtes, contacta amb el Departament de Subvencions de FEFAC trucant al 93 323 24 22 o enviant un correu electrònic a fefac@fefac.cat
0 Comments