Vols obrir una farmàcia?, t’agradaria realitzar una reforma? Vols canviar la creu de la façana? Instal·lar una rampa d’accés? Adaptar un bany per a persones amb mobilitat reduïda?


Està previst que el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) obri la convocatòria del programa de suport per a l’obertura de comerços i millora d’establiments el 16 de juny. Com a titular d’oficina de farmàcia pots sol·licitar aquest ajut.

Aquests ajuts tenen com a objectiu dinamitzar el comerç mitjançant projectes de recuperació dels locals buits. Volen garantir el mix comercial òptim i adequat a cada zona, incrementant-ne l’atractiu i evitant el trencament del continu comercial.

Hi ha dos àmbits als quals poden optar les farmàcies: àmbit 1 (recuperació de locals buits) i àmbit 2 (reforma d’establiments).

Bases del programa de reforma dels establiments 2022

Àmbit 1: recuperació dels locals buits

Despeses derivades de la compra, arrendament o concessió administrativa de locals i de l’ampliació de la superfície de venda annexionant un nou local.

Requisits

 • En cas de compra, lloguer o autorització d’ús o concessió administrativa, ser el titular del contracte corresponent.
 • Els establiments s’han de destinar a l’explotació d’alguna activitat de comerç al detall o serveis. Han de disposar del corresponent permís municipal.
 • S’acceptaran aquelles sol·licituds amb llicència d’obertura del 2022, encara que el traspàs o el contracte de lloguer o compra correspongui a l’any 2021.
 • Queden excloses aquelles inversions que superin els 60.000,00 euros.

Despeses subvencionables

Les despeses generades per la compra, el lloguer o els tràmits de la concessió administrativa. Aquesta despesa pot complementar-se amb les despeses derivades de l’obertura de l’establiment (obres, projectes d’interiorisme, instal·lacions, mobiliari, actuacions d’embelliment d’aparadors, etc.).

Àmbit 2: reforma d’establiments

Requisits

En el cas dels establiments peu de carrer, el sol·licitant n’ha d’acreditar la titularitat en, com a mínim, 10 anys (acceptant la possibilitat d’acreditar-la a través de la suma amb la titularitat anterior si es tracta d’un familiar de fins a 2on grau).

Despeses subvencionables

Les despeses derivades de les reformes d’obra menor a l’establiment (botiga a peu de carrer amb titularitat mínima de 10 anys). Per exemple:

 • Pintar l’interior
 • Posar una rampa d’accés
 • Retolació externa*
 • Adaptar un bany per a persones amb mobilitat reduïda
 • Canviar la creu exterior*
 • Pintar façana

*Recorda que Kaminsky és el proveïdor de FEFAC per aquest servei. Si vols canviar la creu pots posar-te en contacte amb ell

No es consideren subvencionables ni les despeses de maquinària ni les de mobiliari. Tampoc són subvencionables les instal·lacions elèctriques.

Quantia de la subvenció (àmbit1 i àmbit2)

La inversió mínima subvencionable ha de ser de 2.000 euros.

Fins al 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 5.000 euros.

Documentació complementària a la sol·licitud (àmbit1 i àmbit2)

 • Annex de dades específiques segons model normalitzat.
 • Fotografia de la façana i de l’interior de l’establiment, o de la parada de mercat (previ a la realització de les accions).
 • Pressupost detallat o factures (si ja s’ha fet la inversió) de les actuacions. Recordeu que les factures i pressupostos han de presentar-se sense IVA.

Com ja sabeu, el programa sobre reforma i recuperació de locals buits s’exhaureix ràpidament. Des de la FEFAC us recomanem que si esteu interessats tingueu preparada tota la documentació amb antelació. Així, quan s’obri la convocatòria podeu fer la sol·licitud ràpidament

Us mantindrem informats de les novetats sobre aquest programa d’ajuts. Recordeu que si teniu dubtes podeu contactar amb el Departament de Subvencions de FEFAC trucant al 93 323 24 22 o enviant un correu electrònic a fefac@fefac.cat

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank