Inici 9 COVID-19 9 Informació sanitària i organitzativa 9 Taula rodona virtual. 16 de juliol. 17.00 h

“La farmacia asistencial del siglo XXI: después del covid-19”

El dijous, 16 de juliol, a les 17.00 hores, tindrà lloc la taula rodona virtual organitzada per IM Farmacias. Des d’aquest mitjà professional es pregunten què serà de la farmàcia assistencial, ara que el seu incalculable valor per a la sostenibilitat del SNS ha quedat més que demostrat.

En el marc de la iniciativa IM Meetings i sota el títol “La farmacia asistencial del siglo XXI: después del covid-19”, diferents experts del sector donaran resposta a aquesta qüestió. Participa Antoni Torres, president de la FEFAC, Raquel Martínez, secretària general del CGCOF; Lars-Ake Soderlund, president de la Secció de Farmàcia Comunitària de la FIP; i Jesús Gómez, president de SEFAC.

Durant una hora, tractaran les principals qüestions que en aquests moments preocupen la professió farmacèutica, recollides en quatre grans blocs:

BLOC 1

Durant la crisi sanitària originada pel coronavirus, la farmàcia s’ha convertit en un espai imprescindible, un establiment al qual ha acudit la ciutadania no només per recollir la seva medicació. Així, els farmacèutics han resolt dubtes i preocupacions i, en molts casos, han tranquil·litzat als pacients, perquè els centres d’Atenció Primària i els Hospitals estaven col·lapsats.

Ha arribat el moment de la Farmàcia Assistencial?
Quins beneficis aporta al pacient?
Què serà de la Farmàcia Assistencial en els pròxims mesos?

BLOC 2

Durant l’estat d’alarma s’han posat en marxa mesures especials com la dispensació de medicaments de Diagnòstic Hospitalari des de la farmàcia comunitària i que, segons sembla, ara es revertirà.

Com hauria d’abordar-se el tema perquè, d’una forma efectiva, aquests medicaments tornin a la Farmàcia Comunitària?
Quins arguments assistencials els reforcen?
Estan preparats els farmacèutics per a això?

BLOC 3

La importància de la cooperació entre els diferents nivells assistencials (Farmàcia Comunitària, Atenció Primària, Infermeria, i Farmàcia Hospitalària) pel bé del pacient.

Fa falta un protocol d’acció comuna? Quines serien les línies d’actuació principals?
Com es pot aportar valor des de la farmàcia comunitària en cooperació amb la resta de nivells assistencials?
De quina forma es tindrien de preparar les farmàcies per a això?

BLOC 4

Les tecnologies digitals s’han vist reforçades a partir de la pandèmia. La salut digital és un tema candent i un repte per a tots els agents del sistema de salut.

Com podem estimular la transformació digital de la farmàcia comunitària en un entorn assistencial de valor per al pacient?
Quines eines són les més adequades?

Realitza la teva inscripció

0 Comments

Submit a Comment