L’objectiu és posar fi a la venda il·legal de Glovo

Fefac ha tornat a presentar una denúncia davant del Departament de Salut, al web de Glovo, per prestar servei de compra, recollida i entrega de medicaments a domicili.

Antecedents

L’Aemps va dictar en data 1 de juny de 2018 una resolució per la qual ordenà a l’empresa Glovo el cessament de l’activitat de venda i entrega de medicaments a través de la plataforma Glovo. També ordenà l’obligació de retirar de la seva aplicació per dispositius mòbils el servei de Farmàcia.

Per tant, en data 25 de juny Glovo interposà recurs contra la citada resolució, essent desestimat per l’Aemps el 25 de juliol de 2018.

Glovo ha continuat venent medicaments

Si bé Glovo ha estat requerida per l’Aemps per retirar i cessar en la prestació del servei de compra i entrega de medicaments, l’empresa no ha retirat de l’aplicació el servei que permet adquirir medicaments.

Així, s’acompanya com a prova de l’exposat, detall d’una comanda finalitzada d’una capsa d’Ibuprofèn 600 mg. a través de l’aplicació Glovo, la qual es va realitzar posteriorment a l’esmentada ordre de cessament.

Posar fi a la venda il·legal

Segons consta a la denúncia, tot i l’ordre de cessament dictada per l’Aemps, “Glovo continua prestant el servei de farmàcia a través de la seva aplicació”.

També manifesta que l’escrit presentat davant del Departament de Salut, “té com a objectiu insistir en la necessitat de posar fi a la venda il·legal de medicaments realitzada per Glovo”.

FEFAC ja va presentar una denúncia l’any 2018

Al mes de febrer de 2018, FEFAC iniciava accions per denunciar l’activitat de Glovo. També el febrer de 2018, la Confederació Empresarial d’Oficines de Farmàcia d’Andalusia també iniciava accions legals. El CGCOF va denunciar el maig de 2018 l’activitat de Glovo. També a Madrid, Adefarma va presentar, a principis de juliol, un escrit qüestionant la seva legalitat.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank