Pots veure la resta de trobades al canal YouTube de FEFAC

Pots escoltar l’àudio al canal podcast de FEFAC

El 9 de febrer, el president de la FEFAC, Antoni Torres, membres de les juntes directives de les quatre associacions provincials i farmacèutics associats van reunir-se telemàticament amb Assumpta Escarp, diputada al Parlament i candidata per Barcelona del PSC. Aquesta reunió es va celebrar en el marc del cicle de Trobades de FEFAC amb Partits Polítics per posar sobre la taula com la farmàcia pot contribuir a la millora de la salut de la població i comentar les propostes del partit en matèria farmacèutica i sanitària.

Assumpta Escarp va començar el seu discurs afirmant que la pandèmia ha posat en evidència moltes mancances del sistema sanitari, però també ha evidenciat el paper dels professionals sanitaris, entre ells els farmàceutics. “Davant la situació provocada per la Covid-19, el pacient ha fet una peregrinació pel sistema sanitari durant la pandèmia”. Això ha evidenciat, segons Escarp, la necessitat d’una actuació més integrada amb tots els professionals.El PSC vol treballar en el reforç de la farmàcia en el àmbit comunitari, pensant més en la salut que la malaltia, i en la inversió en salut com a generadora de riquesa.

Entrant en el debat de la farmàcia com a establiment sanitari, la candidata del PSC va assegurar que cal reforçar el paper de la prevenció i promoció de la salut , així com la generació d’hàbits de vida saludable. També va insistir en el paper de la farmàcia en el seguiment farmacoterapèutic i pel que fa al seguiment de malalties cròniques.

Pel que va a l’àmbit social de la farmàcia, va centrar la seva intervenció en la importància de la Integració social i sanitària, perquè en els territori tots els actors treballin conjuntament per fer atenció domiciliària, atenció a residències i combatre la Covid-19, entenent la salut com a comunitària. “La gran reforma passa per fer integració sanitària i social a nivell territorial”, va recalcar. En aquest model, tots els actors de salut i tots els actors socials han d’estar implicats. Per això, va dir, “cal avançar en les competències i el rol de les professions”.

Sobre com es pot millorar l’eficiència del sistema sanitari, va insistir en que cal millorar sistemes d’informació i mecanismes de digitalització, subratllant que encara tenim una generació de persones grans que necessita una atenció presencial. “L’aposta per la digitalització s’ha fet i s’ha de fer i cal aconseguir que la farmàcia estigui dintre de l’estructura digital perquè estigui dins del sistema sanitari“. Els plantejaments del PSC es basen en aprofitar els recursos i fer-ho tot més assequible. En aquest punt, i en referència al món rural, va afirmar que cal estudiar fórmules d’organització, encara que siguin diferents a les de les àrees metropolitanes.

Àmbit econòmic

Sobre la capacitat de producció de la industria farmacèutica, Assumpta Escarp va recordar que la concentració porta a la deslocalització i a la pèrdua de la capacitat de generació pròpia. “Durant la pandèmia no s’ha fet reserva estratègica perquè no es té producció estratègica“, va explicar, recordant que Industria està fent una aposta per revitalitzar sectors econòmics de la indústria farmacèutica.

Assupmta Escarp va reconèixer la situació econòmica que viuen actualment molts sectors, reconeixent que els ajuts són en ocasions molt “lineals”, i que cal anar als casos concrets que es queden fora d’aquests, com ha passat amb les farmàcies.

Va concloure la seva intervenció assegurant que la lluita contra la pandèmia, la vacunació i les residències són les prioritats del seu partit en matèria sanitària.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank