Pots veure la resta de trobades al canal YouTube de FEFAC

Pots escoltar l’àudio al canal podcast de FEFAC

L’11 de febrer, el president de la FEFAC, Antoni Torres, membres de les juntes directives de les quatre associacions provincials i farmacèutics associats van reunir-se telemàticament amb David Mejía, secretari de comunicació de Ciutadans a Catalunya i candidat per Barcelona. Aquesta reunió es va celebrar en el marc del cicle de Trobades de FEFAC amb Partits Polítics per posar sobre la taula com la farmàcia pot contribuir a la millora de la salut de la població i comentar les propostes del partit en matèria farmacèutica i sanitària.

David Mejía va iniciar la seva intervenció recordant que el farmacèutic és un agent sanitari més del sistema de salut i que des de Ciutadans sempre ho han tingut clar, tractant de portar la farmàcia i els farmacèutics al Parlament de Catalunya. “Cal aprofitar la capil·laritat de les farmàcies per ser més eficients i millorar el nostre sistema de salut. Cal aprofitar la seva proximitat a la gent de Catalunya i cal aprofitar el coneixement del farmacèutic“, va dir. En aquests moments de pandèmia, el farmacèutic és clau per descongestionar el sistema de salut, segons Mejía.

El candidat de Ciutadans va recordar que des del seu partit s’ha demanat que les farmàcies puguin fer test, vacunar i dispensar MHDA. També van presentar una proposició de Llei al Parlament per reclamar que el farmacèutic pugui tenir accés a la història compartida del pacient (no va ser aprovada).

En l’àmbit de la farmàcia com a establiment sanitari, va insistir en la importància de la xarxa de farmàcies per descongestionar els centres de salut en aquests moments de pandèmia. “Com pot ser que tinguem professionals sanitaris disposats a oferir els seus establiments privats, però d’interès públic, i no es doni l’oportunitat de fer-ho?“, va afirmar. “Cal aprofitar els recursos, la xarxa de farmàcies, de manera coordinada amb la resta de professionals sanitaris, amb uns coneixements i una formació i amb els protocols adequats“, va concloure.

David Mejía va explicar que des del partit que representa s’aposta per una farmàcia assistencial, pròxima i accessible a la gent, gràcies a la confiança que la població té en el farmacèutic. “La gent va a la farmàcia, el farmacèutic fa de psicòleg de la gent del barri o del poble, i se li ha de donar valor al seu paper, no només com a mer dispensador de medicaments, per la labor sanitària i social que realitza“, va assegurar. Va acabar dient que els governants s’han de creure quin és el paper del farmacèutic perquè la seva integració sigui real, “no només paraules, sinó fets”.

Finalment, sobre l’àmbit econòmic, David Mejía va assegurar que les farmàcies que s’han vist econòmicament afectades per la Covid-19 i les restriccions haurien de rebre ajudes: “Ser incloses en els col·lectius afectats per la crisi i tenir la possibilitat de rebre ajudes econòmiques”.