Antoni Torres, president de la FEFAC, assegura que des de l’empresarial s’està treballant en una projecció “estructural”.

Manel Rabanal, cap del Servei d’Ordenació i Qualitat Farmacèutiques de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària, ha participat avui en la Jornada del sector farmàcies organitzada per ESCURA i FEFAC, per explicar les novetats de la Guia de Seguiment Farmacoterapèutic amb Sistemes Personalitzats de Dispensació (SPD).

Sobre la situació sanitària actual provocada per la COVID-19 i el full de ruta de l’Administració sanitària a Catalunya pel que fa al sector de la farmàcia, ha citat dos idees clau. En primer lloc, la integració del farmacèutic en el sistema sanitari, amb les reformes conjunturals i estructurals que aquesta integració comporta. En segon lloc, la importància de la proximitat que caracteritza el model sanitari català.

Sobre la integració del farmacèutic, Rabanal ha assegurat que durant la pandèmia “s’han donat experiències conjunturals que han funcionat, contribucions amb les quals cal seguir treballant”. Sobre el model de proximitat en l’atenció al ciutadà, ha recordat que el farmacèutic és el professional del medicament. També que l’àmbit telemàtic té una presència que no es pot obviar ni desvincular del model.

Rabanal ha explicat les “amenaces” que han sorgit al llarg de la pandèmia i que cal tenir en compte: les competències professionals, l’aparició d’empreses que envaeixen el sector del medicament, el soroll mediàtic i la “pressió desfavorable” que aquest comporta, i la mateixa competència intraprofessional, entre aquells que defensen un “model basat en el negoci” i no un “model assistencial rentable”.

Antoni Torres, president de la FEFAC, ha recordat que des de l’empresarial s’està treballant en una projecció estructural, fent propostes per integrar la farmàcia en el sistema de salut. Concretament, la FEFAC ha presentat al Departament de Salut un decàleg per a una millor contribució de l’oficina de farmàcia a la salut de la ciutadania mitjançant una major implicació. En aquest sentit, Torres ha recordat les reunions que s’han mantingut amb Pere Aragonès, conseller d’Economia i Hisenda i president en funcions; Adrià Comella, director del Servei Català de la Salut; i amb Marc Ramentol, secretari general de Salut de Catalunya.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank