Virucides, aparells generadors d’ozó, làmpades de llum UV, radiació UV i aparells d’aire. Què en sabem?

Virucides

Atesa l’oferta de sistemes de desinfecció contra la COVID-19, és important ressaltar que el Ministeri de Sanitat manté actualitzat un llistat de productes virucides autoritzats i registrats a Espanya, per a desinfecció de superfícies, aèria, de materials, equips o en higiene humana, que han demostrat eficàcia en front de virus.

Aparells d’ozó

Pel que fa a la utilització d’aparells generadors d’ozó, recomanem consultar la informació i recomanacions recollides per FEFAC de documents del Ministeri de Sanitat i del Departament de Salut:

Làmpades de llum UV

En relació a la utilització de làmpades de llum UV per a la desinfecció d’objectes, no es disposa d’informació oficial sobre la seva eficàcia. Sí que existeix un avís de l’Organització Mundial de la Salut en el sentit de que en cap cas s’utilitzen les fonts de llum UV per la desinfecció de les mans o qualsevol altra àrea de la pell pels seus efectes nocius:

Radiació UV

Encara que no hi ha estudis científics sobre l’efecte de la radiació UV sobre la COVID-19, sí que s’ha demostrat la seva eficàcia en altres tipus de coronavirus. Però es tracta de la radiació UVC, més energètica i perillosa que les ja nocives UVA i UVB, i que no arriba a la terra ja que és absorbida per la capa d’ozó de l’atmosfera. Per tant, el seu ús (com el que es fa en transport públic a la Xina) requereix les màximes mesures de seguretat.

Aparells de purificació o filtració de l’aire

Finalment, quant als aparells de purificació o filtració de l’aire, actualment tampoc hi ha recomanacions oficials que avalin la seva efectivitat en la desinfecció enfront la COVID-19, tot i que s’estan duent a terme estudis esperançadors sobre els efectes de la ionització. En aquest sentit, ens remetem a la informació publicada per la FEFAC en relació amb la ventilació i climatització de locals:

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank